Roaming információk

2017.06.15-től a 2015/2120 EU rendelettel módosított 5321/2012 EU rendeletnek való megfelelés új EU roaming szabályozás értelmében, EU-ban is belföldi díjszinten telefonálhat és netezhet a méltányos használat erejéig.

A blue easy díjcsomagban 2017. június 15-től érvényes EU roaming díjak (a méltányos használat erejéig):

  • Hívásindítás EU-ból Magyarországra, illetve az EU más tagállamai felé: br. 22 Ft/perc
  • Hívásfogadás az EU-ban: br. 0 Ft/perc
  • SMS küldés az EU-ban: br. 23 Ft/db
  • Adatforgalmazás az EU-ban: br. 1,92 Ft/MB
  • MMS küldés az EU-ban: br. 23,5 Ft/db

Adategyenleg felhasználás roaming helyzetben

A választható adat díjcsomagok (blue net, blue net plusz, blue net XXL, blue net S/M/L), a blue net extra adatbővítő szolgáltatás, valamint a blue Alapnet szolgáltatás csak magyarországi, valamint EU roaming hálózatban használhatóak fel, az EU-n kívüli adatforgalom díját a minkori Díjszabás szerint számlázzuk.

EU roaming adat díjcsomagok

EU roaming csomagok blue Move EU S blue Move EU M blue Move EU L
Időszaki díj 649 Ft 1637 Ft 1966 FT
Érvényességi idő 1 nap (24 óra) 3 nap (72 óra) 7 nap (168 óra)
Bennfoglalt adatforgalom 50 MB 200 MB 1 GB
Megrendelés és lemondás belföldön a 1777-es számon vagy online.
Megrendelés és lemondás külföldön EU-n belül díjmentesen elérhető önkiszolgálón, felhívással: +36303440970 vagy online.

A blue Move EU S,M, L roaming csomagok a Magyarországon kívüli összes EU tagállamban, illetve Andorrán, Norvégiában, Lichteinsteinben és Izlandon használhatók fel. A számlázási egység 100 KB, túlforgalmazási díj nincs, a benne foglalt adatmennyiség elérésekor az adatforgalmazást leállítjuk.

A blueMove roaming csomagokat az érvényességi időn belül többször is megrendelheti, viszont az egyenlegeket nem halmozhatja, mindig a legutoljára megrendelt roaming csomagba foglalt egyenlegét használhatja fel. Felhívjuk figyelmét, hogy a roaming szolgáltatást, így a roaming csomagokat akkor veheti igénybe, ha a *104# kóddal aktiválja a roaming szolgáltatást.

További részletekről és az EU-n kívüli adatroaming díjakról tájékozódjon a mindenkor hatályos az aktuális ÁSZF 2. mellékletéből a Díjszabásból tájékozódhat.

Méltányos használatra vonatkozó feltételek:

Az EU rendelet szerint a hazai díjakon való roamingolás lehetősége csak az időszakos utazásokra (pl. nyaralás, síelés, üzleti út) vonatkozik, nem pedig állandó vagy életvitelszerű külföldi tartózkodás esetére (pl. munka vagy tanulás miatt). A távközlési szolgáltatók ennek megítéléséhez 4 hónapra visszamenőleg vizsgálhatják a forgalmi és jelenléti adatokat. Amennyiben a forgalmi és jelenléti adatok alapján az ügyfél túlnyomórészt nem belföldön használja a szolgáltatást, tehát megszegi a méltányos használatra vonatkozó feltételeket a Szolgáltató felhívja az ügyfél figyelmét a nem rendeltetésszerű használatra és annak következményeire (EU roaming többletdíj és hívásfogadási díj alkalmazása) és arra, hogy amennyiben a figyelmeztetéstől számított 14 napon belül nem változtat a használati szokásain, az ügyfél előzetes tájékoztatását követően az 531/2012/EU rendelet 6 e. cikkének megfelelő EU roaming többletdíjat alkalmaz, hívásfogadás esetén hívásfogadási díjat számít fel, a figyelmeztetéstől számítva mindaddig, amíg a fenti méltányos használati feltételek ismét teljesülnek.

További roaming adat díjcsomagjainkról a Díjszabásból tájékozódhat.